0 Ft
0 Ft
Blog

NAGYÜZEMI KONYHAGÉPEK

2018.10.19 11:12
NAGYÜZEMI KONYHAGÉPEK

Sokat – kiváló minőségben

 

Egy-egy háztartásban, vagy kisebb étteremben – könnyebben kísérleteznek a szakácsok jobbnál, jobb ételkülönlegességgel. Ha ugyanezt egy tömeges étkeztetésben is el szeretnék érni, már jóval nehezebb dolguk van.

Innovatív nagykonyhák

 

Egyrészt a hagyományok és a berögződött szokások jelentik az akadályt, másrészt az alapanyagok sem könnyen elérhetőek, hiszen egy-egy ételkülönlegességhez egzotikus hozzávalókat nagy mennyiségben felhasználni jóval bonyolultabb, nem beszélve a költségekről! Persze, ez korántsem jelenti azt, hogy a nagyüzemi konyha nem lehet más, illetve sokkal jobb az eddig megszokottnál! Napjainkban ugyanis elkezdődött egy jó irányú szemléletváltás az óvodai és iskolai étkeztetésben, ami nemcsak egészségesebb, de sokkal finomabb ételek felszolgálását tűzte ki célul.

 

Nagyüzemi konyha

 

A nagyüzemi konyha alapvetően a rosszízű főzelékek, ehetetlen menük sorát vetíti elénk, mert leginkább a gyermekkori emlékeinkre támaszkodunk, amikor képtelenek voltunk megenni a nagyüzemi konyha, illetve az adott oktatási intézmény által feltálalt ebédek zömét. Ma azt mondják a szakemberek, attól, hogy a nagyüzemi konyha hatalmas edényeiben készülnek az ételek, nem szükségszerűen kell ehetetlennek is lenniük, sőt! Egy tömegétkeztetés, amelyben sok száz vagy ennél is több adag étel készül el, lehet ízletes és ínycsiklandó, ha megfelelő gondossággal járnak el mindazok, akiknek a gondjaira van bízva a nagyüzemi konyhai gépek működtetése. Elsődleges, hogy a szükséges vendéglátóipari berendezések magas színvonalúak legyenek, mert sok függ attól is, hogyan történnek meg az előkészületek.

 

Napjainkban a leggyakrabban alkalmazott vendéglátó gépek rozsdamentes acélból állnak (IDE kattintva megtekinheti a rozsdamentes termékeink széles válastékát), biztosítva a tartós, és baktérium mentes működést. A szakemberek nemcsak megkövetelik, hanem rendszeresen ellenőrzik is, hogy a nagyüzemi konyha gépek a lehető legjobb minőségű közétkeztetési ételekkel álljanak elő. A hozzájuk hasonló, ám piaci körülmények között működő nagyüzemi konyhák már jóval korábban átvészelték a megújulás korszakát, hiszen ma már a legtöbb ilyen vállalkozás igyekszik a keresletnek megfelelő ételeket felszolgálni. A jó minőséget akkor is garantálni kell, ha óriási mennyiséget kell egy-egy ételből készíteni. Így a kiváló eszközökkel, nagyszerű szakácsokkal és a megfelelően friss, jó minőségű nyersanyagokból a lehető legjobbat kell kihozni!