Híreink

MENNYIBŐL LEHET MA ELŐÁLLÍTANI EGY MARGHERITA PIZZÁT?

PIZZAFORRADALOM

Az utóbbi időben a pizzagombócok általános súlya emelkedett,mivel újabban egyre divatosabb a kicsit nagyobb átmérőjű pizza,ami „lelóg” a tányérról. Így tehát az 1614 grammnyi pizzatésztánkból -pontosan számolva – kicsit kevesebb, mint 8 db pizza jön ki.Az egyszerűség kedvéért tehát számoljunk úgy, hogy az 1 kg lisztből készített pizzatésztából 8 db pizzagombócot tudunk készíteni.

MENNYI ENERGIÁT FOGYASZT EGY BÁR, EGY ÉTTEREM VAGY EGY PIZZÉRIA?

MINDEKIT fogalalkoztat a téma. Vajon MENNYIT ???

 

A készülékek hatékonysága közti eltérés jelentheti az energiafogyasztásban és a rezsiszámlákban megmutatkozó különbséget: a témában az Olasz Vendéglátósok Szövetsége (FIPE) hívta össze a rimini SIGEP kiállítás alkalmából a vezető készülékgyártókat közös együttgondolkodásra a jövőről. Kutatásfejlesztés a megtakarítás jegyében a címe a rendezvény ideje alatt megrendezett összejövetelnek.

OMLÓS SÜLTEK - ÍZLETES ZÖLDSÉGKÖRETEK

Sütés-párolás

 

Napjainkban még a professzionális szakácsok is gyakran részesítik előnyben a régi-új főzési technikát, a gőzsütést. Az úgynevezett gőzpároló segítségével készült ételek egy olyan sütőben sülnek, amelyben valójában a forró levegő segítségével lehet elérni a megfelelő hatást, és általa omlósra sül a hús, és nagyon ízletesre lehet párolni a zöldséget.

2018.10.19 13:00
NAGYKONHYA

Nagy mennyiség, magas színvonal

 

Kisvendéglőkben akár egyetlen szakács is képes kiszolgálni a vendégeket, hiszen a kettesben vagy kisebb társasággal érkezők nyugodtan megvárják a kiszolgálást, mert addig is egymásra figyelhetnek. Vannak azonban olyan nagyszabású rendezvények, tömeges események, amikor nem csupán tucatnyi, hanem több száz, akár ezer vendéget is egy időben kell étkeztetni.

 

2018.10.19 12:31
NAGYKONYHAI BERENDEZÉSEK

A vendéglátás is lehet jó üzlet

A vendéglátás is lehet jó üzlet, még napjainkban is! Különösen igaz ez akkor, ha senki és semmi nem tántorítja el az embert attól, hogy azzal foglalkozzon, amihez a legjobban ért, és amit a legjobban szeret tenni.

 

2018.10.19 11:57
VENDÉGLÁTÓI BERENDEZÉSEK

Hogyan javítható a vendéglátás minősége?

A vendéglátás soha nem volt egyszerű feladat, főleg akkor, ha folyamatosan próbáljuk fenntartani az étterem vagy vendéglő színvonalát, esetleg emelni akarjuk azt. A kiszolgálás minősége sokmindenen múlik, de végső soron a konyhai munka alapozza meg azt, hogy hogyan tekintenek majd ránk vendégeink.

2018.10.19 11:26
VENDÉGLÁTÓIPARI GÉPEK

Egy eredeti ötlet a vendéglátásban is csak sikert hozhat!

 

Bármilyen vállalkozásba kezdene az ember, mindjárt le is beszélhetné magát róla, mert ha alaposan körülnéz a környezetében, a legelső, ami szembetűnhet, hogy szinte minden tevékenységből túlkínálat van a piacon. Csakhogy ez nem lehet szempont akkor, amikor egy igazán eredeti ötlettel áll elő valaki.

2018.10.19 11:12
NAGYÜZEMI KONYHAGÉPEK

Sokat – kiváló minőségben

 

Egy-egy háztartásban, vagy kisebb étteremben – könnyebben kísérleteznek a szakácsok jobbnál, jobb ételkülönlegességgel. Ha ugyanezt egy tömeges étkeztetésben is el szeretnék érni, már jóval nehezebb dolguk van.

2018.10.19 10:59
HA FONTOS A TERMÉSZETES ÍZ

A profik módszere - Sous Vide

 

Ön tudja, mit jelent? Ez a különleges hangzású (fonetikusan szúvíd) meghatározás egy ételkészítési, pontosabban ételfőzési forma, amihez – mint sok egyéb módszerhez, például a kukta vagy grillsütő – speciális készülékre van szükség.

 

 

ARCOS - PROFI KONYHAI KÉSEK

Professzionális Szakácskések

Az ipari konyhákban, cukrászatokban elengedhetetlen a minőségi eszközök használata, ugyanis megfelelő kellékek híján a konyhai munka jelentősen megnehezülhet. Válassza olyan gyártók termékeit, melyek a vendéglátóipari eszközeiket a dolgozók szemszögéből alakították ki.

TARTÓSÍTÁS ÉS TÁROLÁS - LEVEGŐMENTESEN

Vákuumcsomagoló

 

Mind a saját háztartásban, mind pedig olyan vállalkozásban, amelyben élelmiszerrel dolgoznak, nagyszerű szolgálatot tehet egy jól megválasztott vákuumcsomagoló. Ha azt kérdezi, vajon miért volna szüksége rá, a válaszunk rövid és egyszerű: hogy minél tovább megőrizhesse az élelmiszereket anélkül, hogy hamar romlásnak indulnának!

2018.10.19 09:45
VENDÉGLÁTÓ GÉPEK

Szükség van kiváló nagykonyhai berendezésekre

 

Ha valaki, a háziasszonyok, szakácsok mindenképpen tudják, hogy az ízletes ételek elkészítéséhez elsősorban a kiváló nyersanyagok, a remek receptek, valamint – nem utolsó sorban – a megfelelő eszközök is elengedhetetlenek. Őseinknek talán elegendő volt a jó meleg kemence, meg a forró tűzhely ahhoz, hogy nagyszerű ebéddel és vacsorával lepjék meg a családot.

2018.10.19 09:31
BÍZD MAGAD AZ ANVALOR-RA!

Ipari Konyhatervezés - Nagykonyhai Gépek

Konyhatechnológiában az élen! Egy gondosan megtervezett ipari konyhával, a helyiség adottságainak maximális figyelembevételével és kihasználásával a konyhai folyamatok hatékonyabbá, gördülékenyebbé tehetőek.

AZ IPARI SÜTŐ - EGY KONYHA LELKE

Az ipari sütő

 

A legtöbb ember, aki étteremben étkezik, elsősorban a frissensült húsokra esküszik, mert azokat mindig közvetlenül a készítésük után, azonnal tálalják, így mindig forrón és ízletesen kerülhet a vendégek elé. Ám, ahhoz, hogy egy étteremben valóban a legjobb sülteket fogyasszák el a megrendelők, nem csak kiváló alapanyagok kellenek, hanem megfelelő ipari sütő is szükséges, hiszen nem mindegy, milyen módon, és mennyi ideig készül el a frissensült szelet, akár a tűzhelyben, akár roston, vagy lapsütőn sül puha-ropogósra.

2018.10.17 15:53
FOGD ÉS EDD!

Ez az étterem hagyja, hogy te magad fogd ki a vacsorád!

Hogyan lehetsz 100 %-osan biztos abban, hogy a hal amit eszel friss? Nos, fogd ki saját magadnak! Egy hamarosan nyíló New York-i étterem megengedi hogy Te magad halászd ki a vacsorád, egy medencéből, mely szintén az étteremben van, és ha sikeresen kifogtad, akciós áron lehet a Tiéd.

2018.10.17 14:47
INDUKCIÓS FŐZŐLAP

Az indukciós főzőlap előnyei

Az indukciós főzőlapoknál, az elektromos és gáz főzőlapokkal szemben nem a főzőlapon keletkezik a hő, hanem az edényben. Az indukciós főzőlapok a mágnesesség elvén működnek, a működéshez speciális edényekre van szükség.

Webáruház készítés