Szűrés
Gyártó
(10)
(12)
Tálcaméret
(22)
(22)
Tálcaférőhely
(5)
(5)
(2)
(4)
(1)
(5)
Hűtési mód
(22)
Ár
0 Ft - 2 729 382 Ft

Sokkoló hűtő

Sorrend:
SOKKOLÓ HŰTŐ, 10 tálcás, elektronikus
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x1260
AT10ISO
680 000 Ft + ÁFA
Bruttó (863 600 Ft)
Részletek
Részletek
Nem vásárolható!
Sokkoló hűtő AS1110N
Gyártó
Forcar
Méret (mm)
820x800x1750
AS1110N
Részletek
Részletek
Nem vásárolható!
Sokkoló hűtő AB4010
Gyártó
Forcar
Méret (mm)
800x825x1645
AB4010
Részletek
Részletek
Nem vásárolható!
SOKKOLÓ HŰTŐ, 10 tálcás, érintőpaneles
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x1260
AT10ISO_TH
747 520 Ft + ÁFA
Bruttó (949 350 Ft)
Részletek
Részletek
Nem vásárolható!
Sokkoló hűtő AS1114N
Gyártó
Forcar
Méret (mm)
820x800x1950
AS1114N
Részletek
Részletek
Nem vásárolható!
SOKKOLÓ HŰTŐ, 15 tálcás, elektronikus
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x1850
AT15ISOP
1 702 400 Ft + ÁFA
Bruttó (2 162 048 Ft)
Részletek
Részletek
Nem vásárolható!
Sokkoló hűtő AB5514
Gyártó
Forcar
Méret (mm)
800x825x2170
AB5514
Részletek
Részletek
Nem vásárolható!
SOKKOLÓ HŰTŐ, 15 tálcás, érintőpaneles
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x1850
AT15ISOP_TH
1 822 080 Ft + ÁFA
Bruttó (2 314 042 Ft)
Részletek
Részletek
Nem vásárolható!
SOKKOLÓ HŰTŐ, 20 tálcás, elektronikus
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x2080
AT20ISOP
2 016 000 Ft + ÁFA
Bruttó (2 560 320 Ft)
Részletek
Részletek
Nem vásárolható!
SOKKOLÓ HŰTŐ, 20 tálcás, érintőpaneles
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x2080
AT20ISOP_TH
2 149 120 Ft + ÁFA
Bruttó (2 729 382 Ft)
Részletek
Részletek
Nem vásárolható!
SOKKOLÓ HŰTŐ, 3 tálcás, elektronikus
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x720
AT03ISO
403 200 Ft + ÁFA
Bruttó (512 064 Ft)
Részletek
Részletek
Nem vásárolható!
Sokkoló hűtő AS1104N
Gyártó
Forcar
Méret (mm)
820x700x800
AS1104N
Részletek
Részletek
Nem vásárolható!
 
prev
12
12
next

Sokkoló hűtő - a formát és zamatot megőrző fagyasztás

 

Mi is a hűtés, illetve a fagyasztás? Hűtésről beszélünk minden olyan esetben, amikor valamely közegből hőt vonunk el. Csak úgy, önmagában "hideget csinálni" ugyanis nem lehet. A hőtan második főtétele szerint a hő azonban „magától” csak egy melegebb, vagyis egy nagyobb hőmérsékletű helyről, egy hidegebb, vagyis kisebb hőmérsékletű helyre képes átáramlani. Ellenkező irányú vándoroltatásához munka befektetésére is szükség van. Olyan ez, mint az a fizikai törvény, hogy a víz magától lefolyik a hegyről, de visszafelé már szivattyúzni kell.

 

Csakhogy, az élelmiszertermékeket a lehető legkíméletesebben kell mélyen lehűteni, hogy kiengedés után ismét frissen és étvágygerjesztően kerülhessenek az asztalra. Ennek előfeltétele a “gyorsfagyasztás” vagy “sokkoló fagyasztás", amihez napjainkban elengedhetetlen kellék a sokkoló hűtő. A sejtekben tárolt víznek nagyon gyorsan kell megfagynia annak érdekében, hogy olyan kisméretű jégkristályok képződjenek, melyek már nem károsítják a sejt szerkezetét.

 

Ezt semmi mással nem tudjuk elérni, csak és kizárólag sokkoló hűtő alkalmazásával. A hűtés technikája nagyon régóta foglalkoztatta az emberiséget, hiszen nyáron nem kis gondot okozott az élelmiszerek biztonságos tárolása. Erre a jég lehetett a legmegfelelőbb, de azt is ki kellett találni, hogyan állítson elő az ember 35 fok forróságban vízjeget? Kezdetben ezt úgy oldották meg, hogy a télen keletkezett jeget tárolták erre a célra, mert rájöttek, hogy a pincében, mélyen ásott vájatokban, szigetelt tárolókban a jég megőrzi szilárd halmazállapotát.

 

Nagyszüleink elbeszéléseiből tudjuk, olykor a háziasszonyok is hozzájuthattak, mert nagyobb településeken szekérről árulták nyáron a jeget. Ma már erre nincs szükség, mert a sokkoló hűtő leegyszerűsíti az élelmiszerek minőséges tárolását, sőt, mindez úgy érhető el, hogy sem a formáját, sem az ízét nem veszíti el a zöldség és gyümölcsféle sem! Míg a hűtőszekrény első darabját állítólag 1918-ban, Detroitban adták el, a karrierje máig töretlen, de funkcióját a Sokkoló hűtő tovább tökéletesítette.

 

Mesterséges hűtésre a legtöbbet használatos eszközök a hűtőgépek és hűtőberendezések maradtak, de jelenünk egyik szenzációja mégis a sokkoló hűtő, amely csodaszerkezet a hűtőszekrény és a mélyhűtés technológiájának nagyszerű továbbfejlesztése. Ma már cukrászatban, étteremben, és minden vendéglátóhelyen nélkülözhetetlenek a gyorshűtők, melyek lehetővé teszik az előírásoknak megfelelő, minőséges fagyasztást. A sokkoló hűtő használatával jelentős idő és pénz takarítható meg.

Webáruház készítés